Peutertennis NIEUW!

Tennis voor de allerjongsten (vanaf 2,5/3 jaar) bij TV de Punt.

Iedereen weet dat bewegen goed is voor de mens om gezond en gelukkig te leven, ongeacht de leeftijd. Vele dingen gaan vaak als vanzelf, zoals bijvoorbeeld kruipen en lopen. Maar hoe kun je nu bijvoorbeeld gooien en vangen? Regelmatig worden dit soort vaardigheden pas aangeleerd als een kind wat ouder is. Zeker in deze tijd, waarbij de I-pad voor velen een belangrijk item is geworden, maken kinderen vaak pas kennis met sporten tijdens de gym op de lagere school.

Maar, de basis voor goed bewegen begint al in de peuterjaren, helaas geven nog vele gymleraren van basisscholen aan dat de basisvaardigheden langzamerhand minder zijn geworden of soms zelfs niet aanwezig.

Bij TV de Punt wordt aan de leeftijdsgroep vanaf 2,5/3 jaar peutertennis gegeven op basis van het Tenniskids Blauw programma van de KNLTB. (de Nederlandse Tennis Bond)

Tenniskids Blauw is een bewegingsprogramma voor kinderen van 2 – 4 jaar, waarbij zowel de motorische als cognitieve ontwikkeling worden gestimuleerd. Bewegingsvaardigheid, bal- en racketvaardigheid worden hierdoor al snel ontwikkeld, hierdoor wordt tevens een basis gelegd voor de Tenniskids fase in de rode bal categorie (van 4 – 6 jaar).
Door ze mee te nemen op avontuur kunnen de kinderen op een speelse manier kennismaken met de basisvaardigheden van tennis. En er wordt tevens een basis gelegd voor het leven in hun atletische ontwikkeling, ongeacht welke sport ze later gaan beoefenen.

De kinderen worden uiteraard telkens beloond voor hun vorderingen tijdens de oefeningen.

Aanvang 6 oktober 2017

Het lesaanbod bestaat telkens uit een lescyclus van 7 x op vrijdagmorgen van 09.00 – 10.00 uur.

De eerste les start op 6 oktober. Tijdens de herfstvakantie 14 – 22 oktober wordt geen les gegeven.

Totale kosten voor 7 x peutertennis bedragen Euro 50  (Euro 7,50 per les)

Na elke les staat een welverdiend glas limonade klaar.

Leslocatie: TV De Punt, Sportlaan 9, Zeewolde

Bij de 1e les zal door de lerares een leenracket voor uw kind ter beschikking worden gesteld.

Deze 1e les is bedoeld ter kennismaking met tennis, de vereniging en de lerares. Uiteraard mag u als ouder/verzorger ook altijd meedoen mocht het te spannend zijn voor uw kind.

Na de 1e les kunt u een kinderracket aanschaffen voor Euro 25.

En uw kind opgeven voor een tijdelijk gratis lidmaatschap welke geldig is tot 1 maart 2018.

Voor aanvullende informatie en inschrijving:

Tennislerares Linda Bakker staat u graag te woord; tel. 06-54308037 of mail linda.bakker@rgsports.nl