World Tour

World Tour info

De World Tour is opgedeeld in een competitie rood en een competitie oranje. In deze competitievormen leert de jongste jeugd spelenderwijs wedstrijden spelen. Het plezier en de ontwikkeling staan centraal, maar ze leren ook omgaan met winnen en verliezen.

World Tour Rood

In de World Tour Rood spelen jongens en meisjes tot en met 9 jaar (met marge t/m 11 jaar) in een team wedstrijdjes met een rode bal op een mini-veld. Wie het eerst 7 punten heeft, wint de partij. De World Tour Rood wordt gespeeld op een aantal zondagochtenden verdeeld over het jaar. Op een speeldag worden de aanwezige kinderen (van drie verenigingen) verdeeld in twee teams die proberen zoveel mogelijk punten te verzamelen. Er worden geen individuele scores bijgehouden, de teamscore telt. De competitie Rood kent twee niveau’s: rood 1 en rood 2. Meer informatie over de World Tour Rood vind je hier.

World Tour Oranje

In de World Tour Oranje spelen jongens en meisjes van 8 tot en met 11 jaar (met marge 6 t/m 13 jaar) met hun team wedstrijdjes met een oranje bal op een driekwart veld. Er worden enkels en dubbels gespeeld. Met ingang van 2017 spelen ze vijf games met een beslissend punt op 40-40. In een poule zitten drie team van drie verschillende verenigingen. De World Tour Oranje wordt gespeeld op een aantal zondagochtenden verdeeld over het jaar. Er worden geen individuele scores bijgehouden, de teamscore telt. De competitie oranje kent twee niveau’s: oranje 1 en oranje 2. Meer informatie over de World Tour Oranje vind je hier.

N.b. de KNLTB voert in 2017 enkele wijzigingen door in de opzet van de World Tour. Een daarvan is de leeftijdsindeling. De oude leeftijdsindeling bestaat nog steeds, maar trainers en technische commissies hebben de vrijheid om een marge van twee jaar toe te passen, als de ontwikkeling van een jeugdspeler daar om vraagt. Je kunt zelf het beste uitgaan van de oude leeftijdsindeling.